Crealord

Özcan Erdem

Özcan Erdem

Özcan Erdem pazarlama ve dijital pazarlama alanında hizmet vermektedir. Bir çok sertifikanın yanı sıra Google Partner ünvanına da sahiptir.

Özcan Erdem’in Eğitim ve Mesleki Geçmişi

Özcan Erdem 1986 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokul ve ortaokul yıllarından itibaren henüz Türkiye’de yeni gelişmekte olan internet ve dijital teknolojilere karşı büyük bir heyecan duydu. İlk kişisel internet sitesini 12 yaşında yayına aldı. Bu tarihten itibaren internet üzerinden yapılabilen tüm yayın modelleriyle yakından ilgilendi.

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladı. Bu dönemde dijital teknolojilere olan ilgisini sinema, televizyon, radyo yayıncılığının yanı sıra reklam, halkla ilişkiler ve pazarlama alanlarıyla zenginleştirdi. Lisans döneminden sonra aynı üniversitede “Bilinçaltı Reklamcılık” üzerine yüksek lisans tezi yazarak akademik eğitimini tamamladı.

Özcan Erdem henüz üniversiteye başladığı ilk dönemde dijital yayıncılığın gittikçe yaygınlaşacağını öngörüyordu. Bu tarihlerde eserleriyle tanıştığı Andy Warhol’un “Herkes bir gün on beş dakikalığına ünlü olacaktır.” cümlesinin dijital platformların vermiş olduğu imkanlarla çok hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini düşünüyordu. Bu nedenle görsel yayıncılık konusunda daha fazla tecrübe edinmek ve bunu dijital alanla birleştirmek için bir süre Fenerbahçe TV’de muhabir olarak çalıştı. Burada edindiği tecrübeyle birlikte dijital pazarlama ve yeni medya alanındaki kariyerine devam etti.

2011 yılından bu yana reklam ve pazarlama alanında farklı çalışmalar yaptı. Dijital pazarlama alanındaki deneyimlerini açık hava reklamcılığı, halkla ilişkiler çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri, basılı reklamlar gibi çok çeşitli alanlarla çeşitlendirdi. Markaların değer kazanmasında pazarlama ve marka konumlandırmasına 360 derece bakış açısı geliştirmek için tüm süreçlerin mutfağında bulundu.

Sağlık, gayrimenkul, inşaat, tekstil, gıda, spor, süpermarket gibi daha bir çok farklı sektörde dijital pazarlama ve reklam çalışmaları yürüttü. Pazarlama ve reklam alanındaki teknik bilginin yanı sıra tüm süreçlerin marka kimliği üzerinden inşa edilmesi için stratejik planlamalar yaptı.

Dijital pazarlama ve geleneksel pazarlamanın arasındaki çizginin giderek bulanıklaştığını öngörerek henüz prodüksiyon ve proje aşamasındayken çoğu marka için bu iki pazarlama ekolünün eş zamanlı çalışmalarla desteklenmesine yönelik fikirler üretti. Özellikle Türkiye’de pazarlama ve reklam alanında ölçülebilirlik sorunlarına dikkat çekti. Markalar için tüm planlamalarını performans ve ölçülebilirlik çalışmaları üzerine yoğunlaştırdı. 

Özellikle hizmet sektöründe performans planlaması yapmak üzerine sektör bazlı performans kılavuzları oluşturdu. Tüm pazarlama ve reklam çalışmalarının belirli hata payı yüzdeleri dahilinde de olsa performans ölçümünün yapılabileceğini ortaya koydu.

Tüm bu bilgilerin ışığında 2018 yılında “Crealord” markasının telif haklarını alarak; bugüne kadar edindiği bilgileri paylaşmaya karar verdi. Özcan Erdem bu kararındaki motivasyonunu şöyle açıklamıştır: “Pazarlama sektöründeki belirsizlik hem sektördeki profesyoneller hem de bu sektörden hizmet almak isteyen markalar için ciddi sorunlar ortaya çıkartıyor. Hizmetlerin ücretleri ve elde edilen fayda ile ilgili markaların kafasını karıştıran konular var. Çoğu zaman ise işin yaratıcı tarafıyla, teknik ve performansa dayalı kısmı aynı kriterlerle değerlendiriliyor. Bunun bu işin profesyonelleri üzerinde ciddi bir yıpranma yarattığını düşünüyorum. Bu nedenle hem bu sektörden hizmet alacak markalara hem de bu sektörün profesyonellerine objektif bir şekilde bazı tespitlerimi iletmek istiyorum.”

Özcan Erdem son dönemde ölçülerbilirlik ve hizmet pazarlaması alanında hedef koymak üzerine çalışmalar yapmaktadır. Bu nedenle data analizi ve pazarlama süreçlerine etkisi olan tüm satış süreçleri hakkında daha fazla deneyim edinmeye odaklanmıştır.

Özcan Erdem 2022 yılında Bahar Erdem ile evlenmiştir ve İstanbul’da yaşamaktadır.

Call Us 24x7

+1234-456-789

Main Office

New York, NY 10160